Koku ve Su Sızıntısı - Su Tesisatı Problemleri

Kanal görüntüleme koku ve su sızıntısı problemleri kullanıcıların günlük yaşam rutinlerinde ciddi sıkıntıları ortaya çıkartabilirler. Özellikle banyo ve tuvaletlerde ortaya çıkan koku problemleri oldukça rahatsız edici olabilir. Konunun tuvaletten başlayarak evin diğer odalarına da yayılması ihtimali, evin içinde yaşanmaz bir ortam yaratabilir. Tuvaletlerdeki koku sorunu, ortaya çıkış şekline göre iki grupta tanımlanır.

  • Dönemsel koku problemleri, her zaman oluşmamakla beraber belli dönemlerde çok rahatsız edici olabilir. Bu problem çoğunlukla sahil hattında yer alan evlerde görülmektedir. Problemin kaynağı ters rüzgarlardır. Kanalizasyon boyunca ilerleyen atık maddelerin yol açtığı kokular, ters rüzgarlar yüzünden yaşam alanlarına taşınarak kullanıcıların banyolarından başlayan kötü kokulara yol açarlar.
  • Süreli koku problemlerinin farklı sebepleri olabilir. Çoğunlukla sifonların yanlış bağlanmasına bağlı olarak oluşurlar. Koku problemleri sıklıkla tesisattaki su sızıntılarına bağlı olarak da ortaya çıkabilir. Atık su gider borusunda ilerlemesi gereken pis su, tesisatta meydana gelen çatlaklardan sızarak, duvarlar boyunca ilerlerken kötü kokulara sebep olabilirler.

Kanal görüntüleme koku ve sızıntı problemlerine yönelik sorunların çözümü, problemin kaynağına bağlı olarak değişir. Sıklıkla yaşanan su sızıntılarına bağlı problemlerin çözülebilmesi için, tesisat içindeki hasarın onarılması gerekir. Bu işlemin zor yanı, sızıntının kaynağını bulmaktır. Sızıntı çıplak gözle bulunamaz. Kullanılan eski yöntemler de, problemin kendisi kadar rahatsız edici sonuçlar ortaya çıkarabilmektedir. Buna rağmen kanal görüntüleme sistemi sayesinde su sızıntılarının kaynağı kolayca bulunabilir. Böyle sızıntının engellenmesi de mümkün olur.

Kameralı görüntüleme cihazları, atık su gider borusunun ağzından uzatılarak kanalın görüntüsü alınır. Tesisatçılar bilgisayar ekranında görüntüleyebildikleri atık su gider borusu içinde meydana gelmiş olabilecek bütün hasarları saptama imkanına sahip olurlar. Yöntem sayesinde atık su gider borusu içinde oluşan sızıntının kaynağının bulunması son derece kolaydır. İşlemler oldukça düşük maliyetlerle ve çabuk tamamlanırlar.

Kanal görüntüleme koku ve sızıntı problemlerine modern cevaplar verebilen tesisat fimalarının yaptığı saptamalar pratik ve işlevseldir. Sızıntının kaynağı bulunduktan sonra tesisata karıştırılan kimyasal çözücüler, tesisatta meydan gelen çatlak ve kırıkları kapatabilirler. Böylece son derece rahatsız edici olan koku problemine de çözüm getirilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Su Kaçaklarından Kurtulun

Yenimahalle Su Tesisatçısı

Ankara Tıkanıklık Açma